IĞDIR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

IĞDIR’DA GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ YETİŞİYOR.

 IĞDIR’DA GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ YETİŞİYOR.               Yıllarca Almanya´da öğretmenlik yaptıktan sonra yurda dönüş yapan Almanca öğretmeni Fuat Özoğul, 3  yıldır yaptığı SODES projeleri ile  Iğdır´da geleceğin müzisyenlerini yetiştirmeye çalışıyor.                                                                                                                                      
 IĞDIR’DA GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ YETİŞİYOR.

               IĞDIR’DA GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ YETİŞİYOR.

              Yıllarca Almanya´da öğretmenlik yaptıktan sonra yurda dönüş yapan Almanca öğretmeni Fuat Özoğul, 3  yıldır yaptığı SODES projeleri ile  Iğdır´da geleceğin müzisyenlerini yetiştirmeye çalışıyor.                                                                                                                                                  Almanya´dan döndükten sonra Iğdır Merkez Atatürk İlköğretim Okulu´nda ders vermeye başlayan Almanca Öğretmeni Özoğul, ders dışında yapılan egzersiz çalışma programı çerçevesinde hayatlarında daha önce hiç müzik aleti görmemiş öğrencilere müzik eğitimi verdikten sonra lise öğrencilerine de ders vermeye onları müzik dünyasına kazandırmaya devam ediyor.

              Devlet Kalkınma Bakanlığının SODES Projeleri çerçevesinde Iğdır Valiliğince İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 2015-2016 Eğitim öğretim yılı için hazırlanan “Sodesle armonik sesler 2” projesinde dezavantajlı kesimlerin çocuklarına altı alanda müzik eğitimi veriliyor.

               Altı alanda verilen müzik eğitimi çalışmalarını denetleyen Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğrencilerle sohbet ederek türkü, keman dinledi. Öğrencilere başarılar diledi.

       -"HEDEF GELECEĞİN MÜZİSYENLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK"-

      Proje ile ilgili konuşan Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu lisesinde Sodesle armonik sesler 2” projesini yerinde ziyaret ettik. Farklı alanlarda çalışmalar var resim,gitar,keman, bağlama, Piyano ,org gibi müzik aletlerini öğreniyorlar.Dersleri alıyorlar. Bunları alırken hafta için ders yoğunluğundan arınarak dinleniyorlar.Kendi yeteneklerini geliştiriyorlar. Bu projenin amacı çocukların özel yeteneklerini geliştirmek .Üniversite sınavlarını kazanmalarını sağlamaktır. Amacımız, ders dışında öğrencilerimizin boş zamanlarını müzik eğitimiyle değerlendirmelerini sağlamak, müzik yeteneği olanları belirleyerek belki de geleceğin müzisyenlerini ortaya çıkarmak ,Ülkemizde sanat yönünden eksik alanları doldurmayı, hedefliyoruz.Çok güzel bir ortam emeği geçen, görev alan öğretmenleri kutuluyorum.”dedi.

            Çocukların gelişimi için müziğin faydalı olduğunu belirten Cırıt, şunları söyledi; ´´Müzik eğitiminin çocuklar üstündeki başlıca etkileri çocukların sosyalleşmesi ve özgüvenlerinin artması, el göz koordinasyonunun gelişmesinde artış gözlenmesi, zeka gelişimi üzerinde belirgin artış ve okul başarısını olumlu yönde etkilemesidir.Kursa gelen öğrencilere başarılar “diliyorum şeklinde konuştu.

             Proje sorumlusu Suat Özoğlu’da “Daha önceki yıllarda gerçekleştirilen sodesle ufkum aydınlanacak ve sodesle armonik sesler adlı projelerin devamı niteliğinde olan proje çerçevesinde keman, bağlama, org, yan flüt, gitar ve bateri enstrümanları eğitimi, uzman öğretmenler tarafından verilmektedir.Birinci  etap kurslar çerçevede 140,ikinci etap kurslarda 140 olmak üzere toplamda 280 dezavantajlı çocuğumuza müzik eğitimi vermeyi hedeflemekteyiz. projelerimize daha önceki yıllarda katılan 11 kursiyere Iğdır güzel sanatlar lisesini 5 kursiyerimize ise çeşitli üniversitelerimizin konservatuar ve müzik öğretmenliği bölümlerini kazandırmış olmamız projemizin hedeflerini daha şimdiden aştığının göstergesidir. Kurslarımız ücretsiz olup, katılan öğrencilere enstrümanları proje çerçevesinde zimmet karşılığı verilmektedir. Proje bitiminde yapılan konser, piknik gibi etkinliklerde kursiyerler sosyalleşme ve kendini gerçekleştirme fırsatı da bulmaktadır” dedi.

             Kursa gelen öğrencilerde kurstan memnun olduklarını, müzik aletlerini çalmayı öğrendiklerini hedeflerinin ileride iyi bir müzisyen olmak ve Konservatuarı, üniversiteyi kazanmak olduklarını söylediler.

12-01-201612-01-201612-01-201612-01-201612-01-201612-01-201612-01-201612-01-201612-01-201612-01-201612-01-201612-01-201612-01-201612-01-201612-01-2016

Emek Mah. Bahçeli cad. No 3 - 0476 280 76 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.