IĞDIR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM PLANLAMA TOPLANTISI, VALİ ENVER ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI.

 2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM PLANLAMA TOPLANTISI, VALİ ENVER ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI.                Iğdır Valisi Enver Ünlü başkanlığında, Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen  2018/2019 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Planlama Toplantısı yapıldı.  
 2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM PLANLAMA TOPLANTISI, VALİ ENVER ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI.

 2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM PLANLAMA TOPLANTISI, VALİ ENVER ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI.

               Iğdır Valisi Enver Ünlü başkanlığında, Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen  2018/2019 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Planlama Toplantısı yapıldı.

 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönemi’nin değerlendirildiği, başarıyı arttırıcı tedbirlerin görüşüldüğü okulların fiziki durumlarıyla ilgili çalışmaların ve diğer konuların masaya yatırıldığı toplantıya Vali  Yardımcısı Halit Benek,İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Müdür yardımcısı Ercan Budanur, Şube Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

               2018 - 2019 Eğitim - Öğretim yılının ikinci döneminin 4 Şubat 2019 Pazartesi günü itibariyle başladığını belirten Iğdır valisi Enver Ünlü, 2’nci yarıyılın başta öğrenciler olmak üzere öğretmen, idareci ve veliler için en güzel, en verimli ve en başarılı şekilde geçmesini temenni etti.

Vali Ünlü,“14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek eğitim - öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz açısından güvenli ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için bir aradayız. Bir ulusun kalkınması ve gelişmesi ancak nitelikli bir eğitimle mümkün olabilir. İyi bir eğitim süreci için planlama en öncelikli konuların başında gelir. Bizim amacımız ilimizde öğrencilerimize hep bir önceki dönemden daha verimli bir eğitim süreci yaşatmak. Hedefimiz, eğitim-öğretim yılının 1. döneminde elde edilen başarılı çalışmaların artırılarak devam ettirilmesi.” dedi.

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da büyük atılımlar gerçekleştirdiğini bildiren Vali Enver Ünlü, Derslik sayımız artmıştır..Artık öğrencilerimiz 25 – 30 kişilik çağdaş teknolojik gereçlerle donatılmış sınıflarda eğitim yapıyor.Bu yarıyıl da yeni bir takım hedeflerin ortaya konulduğu ve bu hedefleri gerçekleştirmek için atılacak adımları, ortaya konulacak çabaları plânladığımız bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. En yüksek verimi elde edebilmemiz için bu dönemin de en iyi şekilde analiz edilmesi, plânlanması ve plânlanan yol haritasının da titiz bir şekilde siz kurum amirleri tarafından takibi gerekmektedir.Bildiğiniz üzere son yıllarda ülkemizin hızla büyümesine paralel olarak bütçe imkânlarımız artmakta, ulusal bütçeden en büyük pay ise eğitime ayrılmaktadır. Bunun sonucu olarak ülke genelinde çocuklarımız, 40 – 50 kişilik kalabalık sınıflar yerine ortalama 25 – 30 kişilik ve çağdaş teknolojik gereçlerle donatılmış sınıflarda eğitim yapma imkânı buluyorlar. Her yıl yapılan yeni öğretmen alımlarıyla öğretmen açığımız en aza indirilmeye çalışılmaktadır. Okullarımızın fiziki eksiklikleri her yıl yapılan yatırımlarla en asgariye indirilmektedir.”dedi.

             İçişleri Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesine yönelik “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” protokolünün olduğunu ve bu protokol çerçevesinde yapılanları maddeler halinde anlatan Vali Ünlü, konuşmasının devamında şunları söyledi:“Bildiğiniz gibi İçişleri Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın arasında “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” ile okullarda güvenli ortamın sağlanması amacıyla koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesine yönelik işbirliği protokolü yapıldı. Emniyet Müdürlüğümüz, öğrencilerimizin güvenliği için çok ciddi tedbirler aldı. Bu tedbirler bu dönemde artarak devam edecek.”

Vali Enver Ünlü, “2019 yılının İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edildi. Karayolları Trafik Kanunu´nun 74´üncü maddesinde yapılan değişiklikle, sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar.” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Ünlü, toplantıya katılanlara söz vererek görüş ve önerileri dinledi.

             Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen,”İkinci dönemde de planlaması yapılan işler başarılı bir şekilde uygulanacaktır. Öğrencilerimizin başarısının artması için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Okul gezilerimiz her gün sürüyor.”dedi.

              Devam eden toplantıda “Serka ile Benim Dünyam Projesi” ile ilgili sunum yapıldı.

13-02-201913-02-201913-02-2019

Emek Mah. Bahçeli cad. No 3 - 0476 280 76 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.