IĞDIR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİNE DKAB ÖĞRETMEN GELİŞİM. PROGRAMI SEMİNERİ VERİLDİ.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİNE DKAB ÖĞRETMEN GELİŞİM. PROGRAMI SEMİNERİ VERİLDİ.                    Din öğretimi Genel Müdürlüğü´nün Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenlerine yönelik hazırladığı mesleki gelişim programı çerçevesinde Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü din öğretimi şubesi tarafından organize edilen seminer şeklinde bir panel gerçekleştirildi             
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİNE DKAB ÖĞRETMEN GELİŞİM. PROGRAMI SEMİNERİ VERİLDİ.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİNE DKAB ÖĞRETMEN GELİŞİM. PROGRAMI SEMİNERİ VERİLDİ.

                   Din öğretimi Genel Müdürlüğü´nün Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenlerine yönelik hazırladığı mesleki gelişim programı çerçevesinde Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü din öğretimi şubesi tarafından organize edilen seminer şeklinde bir panel gerçekleştirildi

                  Panelin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Budanur yaptı . Budanur,”Devletlerin gelişmesini sağlayan en önemli unsurların başında vatandaşlarına sundukları eğitimin kalitesi gelir.İçinde bulunduğumuz bileşim çağında yaşanmakta olan sosyal ,ekonomik ve teknolojik alandaki hızlı ve sürekli değişmeler öğretmenin bilgi ve becerilerini geliştirmesini zorunlu hale getirmiştir.Bu açıdan eğitim kurumlarına daha kaliteli eğitim hizmeti vermeleri noktasında baskılar artmaktadır. Öyle ki gerek okul seçimi gerekse öğretmen seçimi konusunda yaşadığımız şehirde,mahallede velilerden yoğun bir baskı ve talep gelmektedir. Bununla birlikte öğrencilerden de okul yönetimlerine derslerine girecek öğretmenlerle ilgili   istekler olmaktadır.Eğitim sisteminde öğrenci öğrenmesini etkileyen onlarca değişken içerisinde öğretmenin kalitesi ve öğretmen sunulan mesleki gelişim faaliyetleri büyük önem arz etmektedir.Bunun için öğretmen çağa ayak uydurmalı araştırmalı okumalıdır.Okumanın yaşı yoktur. Yüce Allah “Oku” demiştir. Her öğretmen  okumalı kendini yenilemelidir.”dedi.

                                                  Daha sonra din öğretimi şube müdürü Yakup Alhan din öğretimi Genel Müdürlüğü´nün Dkap öğretmenleri mesleki gelişim programının önemi ne dair konuşmaları oldu .

                Alhan, Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce yayımlanan "Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlilikleri" çerçevesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin; mesleki bilgi, beceri, tutum ve değerler alanındaki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Gelişim Programı" (DÖGEP) hazırlanmıştır. Söz konusu program ile temel eğitim, orta öğretim, mesleki ve teknik eğitim ve özel öğretim kurumları genel müdürlüklerine bağlı okul ve kurumlarda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerimizin; · Alan bilgilerini sürekli güncellemelerini ve kendilerini geliştirmelerini, Alanının öğretim programına ve pedagojik alan bilgisine hâkim olmalarını, Birey ve öğretmen olarak mevzuat bilgisi bağlamında görev, hak ve sorumluklarının farkında olmalarını, Eğitim-öğretim süreçlerinin iyi planlanmasında, bütün öğrencileri kapsayacak etkili öğrenmenin gerçekleşebileceği sağlıklı ve güvenli öğrenme ortamlarının oluşturulmasında, öğretme ve öğrenme süreçlerinin yönetiminde etkin olmaları için bilgi ve becerilerini arttırmalarını, Eğitim teknolojilerinin kullanılması, özgün ve uygun öğretim materyalleri hazırlanması ve geliştirilmesinde sürekli yenilenmelerini, Ölçme ve değerlendirme yöntem, teknik ve araçlarını amacına uygun kullanmalarındaki bilgilerini güncellemelerini, Eğitim alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmelerle ilgili güncel bilgiler edinmelerini, Öğrencilerin gelişimini destekleyici tutumlar ve öğretmenlik uygulamalarına yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmelerini, Öğretmenlik mesleğindeki bilgi, birikim ve tecrübelerini meslektaşları ile istişare etmelerini ve paylaşmalarını, Millî, manevî, ahlâkî, insanî ve kültürel değerlerimizin eğitime yansımalarını gözetmelerini, Kültürel çeşitliliklerimiz ve eğitimle olan ilişkisini fark etmelerini, Öğrenci, meslektaş, aile ve eğitimin diğer paydaşları ile etkili iletişim ve iş birliği kurmalarını  Öz değerlendirme yaparak, kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik çalışmalara katılmalarını, · Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün eğitim politikaları, öncelikleri ve yeni uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak hedeflenmiştir.”şeklinde konuştu.

                 Yakup Alhan ın konuşmasından sonra panel moderatörü Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Mirpenç Akşit başkanlığında Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenlerinden Mehmet Fevzi Özcan, Çetin Doğru ve Tuğçe Kaleözü din ahlak ve değerler kısmında yer alan seçmeli derslerin programlarının bütüncül açıdan incelenmesi ve bu derslerin öğretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik panel sunumu gerçekleşti.

26-10-201826-10-201826-10-201826-10-201826-10-201826-10-201826-10-201826-10-2018

Emek Mah. Bahçeli cad. No 3 - 0476 280 76 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.